Konfigurere ODBC

The Open Database Connectivity (ODBC) er et Interface, der bruges til at få adgang til forskellige databaseadministrationssystemer. F.eks. hvis du har et program, der modtager data i en SQL database, vil Data Sources (ODBC) give dig adgang til at benytte samme program til at modtage data fra en Visual FoxPro database. For at kunne gøre dette, er du nødt til at tilføje nogle software komponenter, som kaldes drivers til dit system. ODBC DSN siden i Plesk hjælper dig med at tilføje, konfigurere og fjerne disse drivers. Ved at klikke på ODBC ikonet på Domænets Administrationsside, vil du få adgang til denne side.

For at tilføje nye datakilder forbindelser fra ODBC Administrationssiden, skal du gøre følgende:

1. Klik Add New ODBC DSN.

2. Indskriv det navn, som du ønsker at benytte til at referer til datakilden i Connection Name feltet, vælg den driver, som du ønsker at tilføje datakilden til og klik OK. En specifik driver opsætningsside bliver vist.

3. Brug serverens nedrulningsmenu for at vælge den SQL server, som driverne skal have forbindelse til.

4. Brug felterne for Login ID og Password, for at specificere Login ID og password, som SQL Server driveren skal bruge, for at få forbindelse med SQL serveren.

5. Du kan blive spurgt om at skrive yderligere nødvendige informationer, hvis driveren beder om det.

6. Når de nødvendige informationer er indtastet, kan du benytte en Test Connection mulighed for at forsøge at komme i forbindelse med datakilden med de oplyste informationer.

7. Klik Finish for at færdiggøre oprettelsen af datakildens navn.

Når Datakildens forbindelse er konfigureret, vil den blive vist på en liste på ODBC Administrationssiden.

For at fjerne en datakilde, skal du afkrydse udfor den kilde, som du ønsker fjernet og klik Remove Selected. Du vil med det samme blive påkrævet at bekræfte sletningen. Vælg afkrydsningsfeltet for at bekræfte og klik OK.